חושבים לפני שצובעים
לאחר שהשלמנו את ההכנות, ניתן להתחיל לצבוע. ההחלטה במה לצבוע יכולה להיות הרבה יותר פשוטה, אם נבין מה אנחנו רוצים. טור שני בסדרה. כתבה מירי פיקרסקי רובין, מנהלת העיצוב, בי ג'י בונד. הטור פורסם במגזין השיפוץ – גיליון 28
כשמעצבים בית, חדר, או מתחם כלשהו, אנחנו צריכים לשאול כמה שאלות שינחו אותנו להחלטה הסופית. שיעורי בית טובים ומפורטים, יסללו את הדרך להחלטה טובה ונכונה.
לאחר שנענה על השאלות, יהיה קל יותר לקחת את המברשת ולהתחיל לעבוד:
1. מה תפקיד החדר : חדר שינה, חדר עבודה, חדר ילדים, חדר כביסה, סלון, פינת אוכל, חדר משפחה ועוד ועוד. עיצוב החדר צריך להיות מתאים ולעזור לחדר להיות נוח ומועיל לשם מילוי תפקידו. קיימים חדרים שמשמשים גם לכמה דברים, וגם לכך חשוב להתייחס.
2. של מי החדר הזה? מי משתמש ונמצא בחדר? האם אדם אחד? ילד? ילדה? מבוגר? או אולי חדרים שמשרתים שני אנשים – כמו חדר שינה משותף, חדר עבודה, או חדר שמשמש יותר אנשים – חדר משפחה, חדר אוכל, מטבח, סלון וכו'.
במקרה והחדר משמש לאדם אחד – הוא הקובע. כמובן שאפשר ורצוי להתייעץ. אם מדובר בשני אנשים – חשוב להתייחס לרצונות השניים, ולהגיע להחלטה משותפת.
כמספר האנשים, כך מס' הדעות… בחללים ציבוריים בבית או בעבודה, שמשמשים ליותר משני אנשים, מומלץ להגיע לעמק השווה – בבית, להקשיב לכל בני המשפחה, ולהחליט. במקום ציבורי, כבר יהיה מישהו שמתוקף תפקידו הוא המחליט, אך עדיין, כדאי להקשיב לעובדים, לצוות או למי שמשתמש במקום.
3. הסגנון: אחרי שיודעים למה משמש החדר, ומי נמצא שם, מגדירים את הסגנון העיצובי שנרצה לייצר בחדר. הכוונה לבחירת סגנון : מודרני, עתיק, כפרי, וכו', וכמובן – השילוב בין כולם – האקלקטי.
4. מה האווירה שנרצה ליצור? האווירה תשפיע על השהות שלנו – איך נרגיש כשנהייה בחדר. אווירה משפחתית? חמה? קרה? או אולי רומנטיקה, בייחוד אם מדובר בחדר שינה, או במקרה אחר, לחדר עבודה, אולי נרצה ליצור אווירה רצינית.
5. מה קיים וקבוע ומה ניתן לשינוי? מה אפשר לשנות, מה כדאי למסור, ומה חייבים לקנות. לא תמיד אפשר לקנות חדש, ומהרבה בחינות – ערך סנטימנטלי, עניין כלכלי, יצירתיות, והתחשבות במצבו של כדור הארץ – מומלץ למחזר ולצבוע רהיטים קיימים, שעדיין טובים, מתאימים ועם שינוי גוון, או חידוש וריענון, יראו מעולה. מחליטים מה נשאר ומה מתאים לעיצוב החדש של החדר שלנו.
אחרי שיש בידינו את כל התשובות לשאלות האלה, נתחיל לחשוב על בחירת הגוונים והטקסטורה.
פלטת הצבעים: כל המכלול העיצובי משפיע כמובן – ריצוף, ריהוט, פתחים, טקסטיל ואבזור, וכמובן, המשותף לכולם – צבע. בחירה נכונה של "פלטת הצבעים" מתייחסת לכל הנמצא בחדר.
נכון, הקירות מהווים משטח מאוד גדול ומשפיע של צבע, אבל חייבים להתייחס גם ל"משטחי" הצבע האחרים – וילונות, שטיחים, ספות, ריצוף, גוון אלומיניום או עץ של החלונות והדלתות וכו'. כך, כשבוחרים את הגוונים של קירות החדר, הם חלק מהגוונים שקיימים כבר בחדר.
ובכלל לא דיברנו על הצבעים השונים (צבע מבריק? מט? או אולי שליכט צבעוני?)
ועל ההשפעה שיש לכל גוון, על הסביבה ועלינו.
על כך – בפעם הבאה.