מה חדש – בשיפוץ ובעיצוב
כל מי שעוסק בענף השיפוצים ועיצוב הפנים, מודע לקצב הגדול של טרנדים וחידושים. מאופנות עיצוביות ועד לשיפורים בחומרי היישום. הנה כמה מהמגמות והחידושים האחרונים. פורסם במגזין השיפוץ 31
ענף השיפוצים אינו קופא על שמריו. החברות הפועלות בו מציגות על בסיס קבוע חידושים ופיתוחים טכנולוגיים שהופכים את חיי קבלן השיפוצים לקלים יותר, אמורים לשפר את איכות העבודה – תחת יישום נכון וכמו כן מגדילות מאות את האפשרויות העומדות בפני הלקוח והמעצב.
כך לדוגמה, בשנים האחרונות, ישנו מעבר לבניה ירוקה, טרנד שגם הלקוחות החלו בשנים האחרונות לאמץ ולדרוש. בהתאחדות קבלני השיפוצים המקדמת אג'נדה של בניה ירוקה בקרב חברי ההתאחדות, מציינים כי לקוחות רבים רואים בשימוש בחומרים הללו ערך מוסף. מדובר אמנם בחומרים יותר יקרים, אך עד היום הציבור אפילו לא היה מודע לכך.
יש למשל זיפות ירוק שעשוי מזכוכית, שיותר יקר אך גם יותר עמיד, ומחזיק יותר זמן מאשר זיפות רגיל. הדבקים של הבניין והקרמיקה מגיעים היום עם תו תקן ירוק, ולמרות שהם יותר יקרים קבלני השיפוצים כבר הכניסו אותם כסטנדרט. לדברי ערן סיב, יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים "אנחנו רואים חשיבות רבה לאיכות הסביבה. אין ספק שהבניה הירוקה צוברת תאוצה מיום ליום בענף הבניה, ואנו מוצאים לנכון ליישם אותה גם בענף שלנו. ההתאחדות נמצאת בקשר עם המשרד לאיכות הסביבה לחתום על אמנה בכל הקשור לפסולת בניין, כך ששני הצעדים הללו יתרמו לקידום האג'נדה הירוקה בענף".
איטום על בסיס צמנט
לצד התגברות טרנד הבנייה הירוקה, ניתן לראות התפתחויות בנושא האיטום. מיכאל אוגוסטין, מנהל מוצר MAPEI בנגב מסביר כי נושא האיטום על בסיס צמנט מתפתח, ניתן לראות זאת במוצרים החדשים תוצרת MAPEI : Planiseal 88 – איטום צמנטי (Osmotic ) חד רכיבי לאיטום קירות ורצפות מבטון, מתאים למכלי מי שתייה ועוד. מוצר נוסף, לדברי אוגוסטין הוא Planiseal 288 – איטום צמנטי דו רכיבי לאיטום קירות ורצפות מבטון, מתאים לאיטום תת קרקעי ומכיל אגירה של מים ועוד. עוד מוצר במשפחה זו הוא Mapelastic – איטום צמנטי גמיש מאוד לאיטום קירות ורצפות מבטון, בריכות, מרפסות, תת קרקעי ועוד.
מפחיתים רעשים
גם תחום האקוסטיקה עושה כברת דרך, בשל כורח החיים האורבניים הצפופים והרעשים. אקוסטיקה משפיעה על אחד ואחת מאתנו בסביבה בה אנו נמצאים: רעש משכנים או רעשי רקע במסעדה או מהחדר הסמוך.
בחברת אורבונד מסבירים כי הם נותנים משקל רב לפתרונות אקוסטיים בשנים האחרונות. לדברי אתי מרקוביץ-עשני, מנהלת שיווק ומכירות מוצרי גמר, אורבונד, לאורבונד מגוון פתרונות אקוסטיים המשתלבים בעיצובי פנים שנותנים מענה לקורות הרעש השונים. הפתרונות הינם בקירות מחיצות ותקרות.
לכן, היא מסבירה, "בתכנון האקוסטיקה בסביבות שונות, חברת אורבונד נעזרת במגוון רחב של פתרונות המיושמים על: קירות, תקרות ומחיצות. מגוון חומרי הבידוד שבמחיצות הגבס נותנים מענה לרמת הבידוד האקוסטי, בהתאם לדרישות הספציפיות של החלל".
"גולת הכותרת של המוצרים האקוסטיים הם לוחות הגבס PIANO HD. זהו לוח גבס צפוף וחזק במיוחד, הפחית את עוצמת הרעש ב dB 52- דציבל ולכן מתאים בעיקר להפרדת בין חללים במקומות שבהם רוצים בידוד אקוסטי גבוה".
בחלל שנוצר בין לוחות ה- PIANO HD, היא מסבירה, מיושם הבידוד המינרלי Earthwool שבזכות תכונות, כגון: גמישות החומר, קלות ההתקנה ועמידות גבוהה בפני שריפות – הוא נחשב לאידיאלי ליישום בסביבות עבודה גדולות שמשתנות לעתים קרובות.
אלמנטים דקים
עוד מגמה שהולכת ותופסת מקום של כבוד היא שילוב אלמנטים דקים באיזורים שונים בבית, מה שמאפשר גם יישום קל יותר – פעמים רבות מעל תשתיות קיימות, מבלי להסירן.
כך, לדוגמה, חדר רחצה הוא החלל שבו הכי קל ליצור עיצוב מינימליסטי ולהרוויח אווירה של ספא ביתי. לדברי ג'יימי הרננדורנה מנהל השיווק של HeziBank "כדאי להשקיע ביחידות אחסון סגורות בהן ניתן לארגן כל המוצרים שנמצאים בשימוש יומיומי וכך לתת תחושת ניקיון ומינימליזם בחדר הרחצה".
עיצוב הרמוני יושג באמצעות חיפויי קיר ואביזרי סניטציה בגוונים זהים שיושלמו באמצעות אביזרים אחידים. אחת ההברקות האחרונות בתחום העיצוב הדקיק היא קולקציית הכיורים החדשנית Strappo למותג האיטלקי Antoniolupi הרשומה כפטנט ולא בכדי – הכיור הדק זהה בצבעיו ובמרקמו לקיר שאליו הוא צמוד, ולמעשה נדמה כי מדובר ברצועת קיר ש'גולחה' לאורכה, כאשר אגן הכיור מצוי בתווך. התכנון הייחודי מאפשר צביעה אחידה והשטחה ויזואלית עם הקיר, ובחירה מתוך מגוון של צבעים ומרקמים ואפילו ציפוי של עלי כסף וזהב.
בנוסף, קולקציות חדשות של ראשי מקלחת וברזים מינימליסטיים למראה ודקיקים במיוחד כובשת את החדר הרטוב. כך למשל, מספר הרננדורנה, המותג הגרמני Dornbracht יצא בליין של ברזים בעלי גוף גאומטרי עם זוויות חדות, שמציעה טכנולוגיה מתקדמת בדמות מתזים חכמים ומתקדמים ומראה כמעט "נעלם" המתמזג עם הקיר.
אריחים דקים
דיאלוג בין טכנולוגיה לטרנד מתבטא גם בחיפוי וריצוף הבית. האופנה העכשווית בריצוף הבית מכתיבה משטחי אריחים גדולים, ליצירת מראה חלק ופתוח המזמין מגוון של סגנונות עיצוביים. אחד החידושים הוא בעוביים של האריחים, או ליתר דיוק – בדקיקותם. טכנולוגיית ייצור חדשנית מאפשרת לדחוס את הגרניט פורצלן באופן משמעותי, וליצור אריח שעוביו 3 וחצי מילימטרים בלבד. דקיקותו חסרת התקדים מאפשרת להדביק אותו על ריצוף קיים מבלי לשנות את מיקום הדלתות, או הפאנלים וחוזקו של האריח למרות דקיקותו מאפשר לייצר אריחים במידות גדולות, עד ל-3 מטרים ולדעת בביטחון שהאריח מוגן מסדקים.
פרזול חכם
גם תחום הפרזול רחוק שנות אור מהסטנדרט שהיא מקובל בארץ לפני 10 או 20 שנה. מגירות חכמות, פתרון אחסון אלגנטים, טריקות שקטות ועוד, הן כבר חלק בלתי נפרד מכל שיפוץ או בניית מטבח.
חברת 'דומיסיל', העוסקת בתחום מוצרי פרזול מעוצבים לבית, מציעה אלמנט יצירתי העונה במדויק להגדרה זו. בחברה מספרים בגאווה על ה-BOXI – סדרת יחידות אלומיניום המאפשרות לשלב בין חומרים והופכות כל איזור וחלל בבית לעתיר ניגודים מושכלים ומוקפדים.
מסגרות האלומיניום המעוצבות, מסבירים בחברה, עשויות מפרופיל דקיק ואלגנטי בעובי 20 מ"מ בלבד ובכך הן יוצרות מראה אוורירי ומינימליסטי, בהתאם למגמות העיצוב המובילות. הן מוכנות לתליה כמידוף עצמאי או כיחידות עומדות שיכולות להוות בסיס לקונזולות וכונניות מעוצבות. בד בבד להתחבר בקלות לאי במטבח, תוך שילוב משטחי אבן, עץ או אלומיניום ליצירת מראה עשיר ואלגנטי.
בחברה מספרים עוד כי העובדה שהן נצבעות בצביעה אלקטרוסטטית, מבטיחה את איכותן ועמידותן לאורך שנים ארוכות. היחידות מגיעות בצבע שחור ובהזמנה מיוחדת ניתן להזמינן בכל גוון מתוך מניפת ה-RAL. פרט למגוון רחב של מידות קיימות מציעה 'דומיסיל' ייצור CUSTOM MADE בהתאם לדרישות החלל ובנוסף מאפשרת להזמינן כיחידות מוגמרות הכוללות משטחי בוצ'ר או אלומיניום מובנים.
תאורה צמחונית
תאורה היא חלק חשוב בעיצוב ושיפוץ הבית. לתאורה תפקיד חשוב, מעבר להארת החדר. המותג האיטלקי ARTEMIDE, ביבוא קמחי תאורה, משיק את קולקציית GOPLE . בקמחי תאורה מסבירים כי זו קולקציה המיוצרת בטכנולוגיה מתקדמת ובו זמנית על פי טכניקה ונציאנית מסורתית עתיקה. היא פועלת בטכנולוגיית אור RWB , המסייעת לצמחים לגדול ובו זמנית יוצרת אפקטים נופיים ואווירה, לצד תאורה לבנה תפקודית.
מערכת RWB נרשמה כפטנט, מספרים בחברה, והיא מהווה דרך אחרת וגישה ייחודית לתאורה צבעונית. המערכת RWB (אדום, לבן, כחול) על פי המותג – מכבדת את האדם וגם את הסביבה באמצעות האור.